Thyme: The Generous Mediterranean Herb with the Earthy Aroma and the "Therapeutic" Action

Το Γενναιόδωρο Μεσογειακό Βότανο με το Γήινο Άρωμα και την “Θεραπευτική” Δράση

Το θυμάρι είναι ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο και αγαπητό - για ανθρώπους και μέλισσες - βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες καθώς και στη μαγειρική λόγω του έντονου αρώματος και της δυνατής του γεύσης. Βρίσκεται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το θυμάρι είναι μέλος της οικογένειας της μέντας και έχει έντονη, γήινη γεύση. Εκτός από τις μαγειρικές του χρήσεις, το θυμάρι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και αντισηπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού, για την καταπράυνση του βήχα, του κρυολογήματος και του πονόλαιμου. Είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Εδώ είναι μερικά από τα συγκεκριμένα οφέλη από τη χρήση του θυμαριού:

Αντιβακτηριακό και αντισηπτικό: Το θυμάρι περιέχει ενώσεις που διαθέτουν αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό έναντι μιας ποικιλίας βακτηρίων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση τραυμάτων και την πρόληψη μόλυνσης.

Αντιοξειδωτικό: Το θυμάρι είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και το DNA. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και στην πρόληψη της βλάβης που προκαλούν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αντιμικροβιακό: Το θυμάρι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Αποχρεμπτικό: Το θυμάρι είναι αποχρεμπτικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στη ρευστοποίηση της βλέννας και του φλέγματος στην αναπνευστική οδό. Μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία αναπνευστικών λοιμώξεων, όπως βρογχίτιδα και πνευμονία.

Βρογχοδιασταλτικό: Το θυμάρι είναι βρογχοδιασταλτικό, που σημαίνει ότι βοηθά στη χαλάρωση των αεραγωγών και διευκολύνει την αναπνοή. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα με άσθμα ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις.

Πεπτική βοήθεια: Το θυμάρι έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην τόνωση της όρεξης και στη βελτίωση της πέψης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της ναυτίας, του εμέτου και της δυσπεψίας.

Ενίσχυση διάθεσης: Το θυμάρι έχει ένα ευχάριστο, γήινο άρωμα που μπορεί να έχει μια ηρεμιστική και αναζωογονητική επίδραση στον οργανισμό. Μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης.



ΑTHONITES INVIGORATE AND CLEANSE SHOWER GEL

Δεν υπάρχει πιο αναζωογονητικό αφρόλουτρο από ένα shower gel που περιέχει το πολύτιμο θυμάρι.

Ξεκινήστε ευχάριστα την μέρα σας με το INVIGORATE AND CLEANSE SHOWER GEL της σειράς Athonites, ένα αφρόλουτρο που περιέχει 84.6% συστατικά φυσικής προέλευσης, αθωνικά εκχυλίσματα θυμαριού, φασκόμηλου και καλέντουλας. Πρόκειται για ένα αναζωογονητικό αφρόλουτρο χωρίς θεϊκά άλατα. Ο μοναδικός συνδυασμός βοτάνων προσφέρει καθαρισμό, ενυδάτωση, φρεσκάδα και προστασία στην επιδερμίδα. Τα πρεβιοτικά και η βιολογική αλόη που περιέχει ενδυναμώνουν και προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό. Η απαλή καθαριστική σύνθεσή του καταπραΰνει και ηρεμεί ακόμη και την ευαίσθητη επιδερμίδα ενώ το δροσερό του άρωμα την αναζωογονεί.

  • Ανάγκη: Καθημερινός καθαρισμός σώματος
  • Κύρια Συστατικά: θυμάρι, φασκόμηλο, βιολογική αλόη, πρεβιοτικά
  • Οφέλη: Καθαρίζει και ενυδατώνει χωρίς να αφαιρεί την υγρασία από την επιδερμίδα, ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό
  • Τύπος επιδερμίδας: Κατάλληλο για όλους τους τύπους, ιδανικό για ευαίσθητη επιδερμίδα
  • Υφή: Τζελ που μεταμορφώνεται σε πλούσιο αφρό
  • Άρωμα: Πλούσιο, βοτανικό, πράσινο, αναζωογονητικό


Φυσική Σύσταση:

  • 84.6% Συστατικά Φυσικής Προέλευσης
  • Υδατικό Έγχυμα 5 Πιστοποιημένων Βοτάνων Βιολογικής Καλλιέργειας Και Άγριας Συγκομιδής
  • Φυσικό Άρωμα - Φυσικό Συντηρητικό
  • Χωρίς Θειικά Άλατα
  • Δερματολογικά Ελεγμένο Και Σε Ευαίσθητα Δέρματα


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Εφαρμόστε σε βρεγμένη επιδερμίδα, στο ντους ή στη μπανιέρα. Δημιουργήστε αφρό και απλώστε κάνοντας μασάζ σε όλο το σώμα. Ξεβγάλτε καλά.

Προσφέρετε ένα πολύτιμο δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα