Restarting Skin Care After Summer Holidays

To Restart της Φροντίδας του Δέρματος μετά τις Διακοπές

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να αποτελούν την ιδανική περίοδο για ένα δυνατό «restart» του εγκεφάλου, ωστόσο ο Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να ξεκινήσετε από την αρχή τη φροντίδα τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπο: Να επιστρέψετε στην κανονική και ισορροπημένη διατροφή, στην καθημερινή άσκηση αλλά και στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μετά τις σκληρές δοκιμασίες του ήλιου, της θαλασσινής αλμύρας ενδεχομένως και του χλωρίου της πισίνας.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ακόμη και αν το δέρμα του προσώπου και η επιδερμίδα του σώματός μας ξεκουράστηκαν αρκετά από την ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος και την κούραση, ωστόσο σίγουρα επιβαρύνθηκαν από τον ήλιο, την αφυδάτωση και την ξηρότητα.

Καλός και ποιοτικός ύπνος, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και εντατική άσκηση βρίσκονται ψηλά στην «ατζέντα» του pampering της ολικής επαναφοράς του δέρματος στην προ των διακοπών κατάσταση.

Ωστόσο αυτά από μόνα τους δεν αρκούν. Ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο της πισίνας μπορεί να αφήσουν το δέρμα σας ξηρό, ταλαιπωρημένο. Για να το αναζωογονήσετε, φροντίστε να ακολουθήσετε μια εντατική ρουτίνα περιποίησης για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά τις διακοπές.

Με λίγη φροντίδα και προσοχή, μπορείτε να επαναφέρετε το δέρμα σας και να το κάνετε να δείχνει λαμπερό και υγιές. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Καθαρίστε το δέρμα σας καθημερινά με ένα απαλό καθαριστικό χωρίς sulfates. Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαιώδες καθαριστικό που μετατρέπεται σε γαλάκτωμα μόλις έρθει σε επαφή με το νερό και αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Κατόπιν μπορείτε να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με ένα ενισχυμένο έλαιο επανόρθωσης όπως το Λάδι Εντατικής Φροντίδας Και Επανόρθωσης Προσώπου & Λαιμού ATHONITES PROTECT AND RESCUE PRECIOUS OIL FACE & NECK που παρέχει εντατική φροντίδα και εγγυάται επανόρθωση του προσώπου μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο που αποδεδειγμένα αφυδατώνει.

Η δύναμη του πηγάζει από ένα ισχυρό μείγμα 9 διαφορετικών ελαίων:


Το PROTECT AND RESCUE PRECIOUS OIL FACE & NECK περιέχει συστατικά 100% φυσικής προέλευσης που ενισχύουν την ζωντάνια της επιδερμίδας και μειώνουν ορατά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το δραστικό αυτό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό έλαιο προσώπου είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και περιέχει αγριέλαιο, εκχύλισμα φύλλων ελιάς και αμπέλου, καλέντουλα, δενδρολίβανο, βαλσαμόχορτο, σιδερίτη, έλαιο από πυρήνα βερίκοκου, καθώς και αιθέριο έλαιο ελίχρυσου το οποίο είναι γνωστό και ως «έλαιο αιώνιας νεότητας». Το βοτανικό αυτό «κοκτέιλ» φυτικών εκχυλισμάτων από το Όρος Άθως διαθέτει μια ισχυρή συμπυκνωμένη δύναμη και προσφέρει αναζωογονητική δράση καθώς βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, παρέχοντας προστασία και αναδόμηση του επιδερμικού φραγμού από την αφυδάτωση και πρόληψη από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αποτέλεσμα; Μια επιδερμίδα ορατά αναζωογονημένη, βαθιά ενυδατωμένη, λεία και σφριγηλή με μια μεταξένια υφή που απλώνεται εύκολα και απορροφάται αμέσως. Στα «συν» το χαλαρωτικό του άρωμα με φυσική, βοτανική, γήινη ευωδιά.

Η σύστασή του είναι φυσική καθώς περιέχει 100% συστατικά φυσικής προέλευσης, 100% αγνό και φυσικής προέλευσης συντηρητικό, εγκεκριμένο από την Cosmos, και φυσικό υποκατάστατο σιλικόνης από ελιά.


Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ρίξτε 2-3 σταγόνες στις παλάμες των χεριών σας, ζεστάνετε, απολαύστε το άρωμα και εφαρμόστε το σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό με κυκλικές κινήσεις. Εφαρμόστε βράδυ ή/και πρωί. Ιδανικό για εντατική περιποίηση.

Χρήσιμα Tips

- Ιδανικό για την ώριμη ή πολύ ξηρή επιδερμίδα: Εφαρμόζεται πριν την ενυδατική κρέμα προσώπου ημέρας ή νύχτας. Εναλλακτικά, αναμίξτε μια σταγόνα ελαίου με την ενυδατική σας κρέμα.

- Για επιπλέον ενυδατική δράση προσθέστε λίγες σταγόνες του ελαίου στην κρέμα σώματος, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε.

- Ιδανικό για την περιοχή του ντεκολτέ.

- Ενυδατώνει και καταπραΰνει ερεθισμούς που προκαλεί το ξύρισμα.


Εντατική θρέψη σε ιδιαίτερα ξηρά και αφυδατωμένα σημεία

Το Ενισχυμένο Βάλσαμο Θρέψης Και Επανόρθωσης ATHONITES MULTICARE BALM είναι το αμέσως επόμενο βήμα σας καθώς προσφέρει βαθιά θρέψη χάρη στην πλούσια σε αθωνικά βότανα, σύνθεσή του. Πρόκειται για ένα βιολογικό, «θαυματουργό» βάλσαμο άμεσης φροντίδας με πολλαπλή ευεργετική δράση στην υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας, με μοναδική ικανότητα να επανορθώνει και να προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό. Ιδανικό για την περιποίηση της αφυδατωμένης, «σκασμένης» επιδερμίδας, για επιφανειακά τραύματα, ουλές, μώλωπες και εκδορές που συχνά αποτελούν τη… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Είναι φυσικά αρωματισμένο με αιθέριο έλαιο κανέλας. Η δύναμή του κρύβεται στα συστατικά του: πεντάνευρο, μολόχα, βαλσαμόχορτο, αχίλλεια, χαμομήλι, βιολογικό μελισσοκέρι, πρόπολη, υαλουρονικό νάτριο, εκχυλίσματα αλκάνας και σεντέλας, ένα «εκρηκτικό» “θεραπευτικό” μείγμα που θρέφει, αναδομεί και προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό και διεγείρει την διαδικασία επούλωσης αναδύοντας ένα ζεστό και πικάντικο άρωμα χάρη στο αιθέριο έλαιο κανέλας που το συνοδεύει.

Η σύστασή του βασίζεται στη «σοφία» της Φύσης σε ποσοστό 99.3% ενώ το 77.6% των συστατικών του είναι βιολογικά με 100% αγνό και φυσικής προέλευσης συντηρητικό, εγκεκριμένο από την Cosmos.


Το μυστικό της χρήσης του

  • Εφαρμόστε τοπικά, σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, σε περιοχές του προσώπου και του σώματος που παρουσιάζουν πρόβλημα. Ιδανικό για την περιοχή του ντεκολτέ.
  • Ταιριάζει σε πολύ ξηρή, αφυδατωμένη και «σκασμένη» επιδερμίδα που ξεφλουδίζει, σε ερεθισμούς, μικρές γρατζουνιές, εκδορές, ουλές ακμής και μώλωπες, σε περιοχές όπως τα χέρια, οι αγκώνες, οι αστράγαλοι και οι φτέρνες. Προσφέρει άμεση φροντίδα προκειμένου να ανακουφίσει και να καταπραΰνει μετά από χημικά και θερμικά εγκαύματα και να προσφέρει περιποίηση μετά από δερματολογικές θεραπείες και τατουάζ.
  • Για πολύ ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα χρησιμοποιήστε στο πρόσωπο και το λαιμό, 2-3 φορές την εβδομάδα, το βράδυ πριν τον ύπνο.
  • Αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Για πιο εντατική φροντίδα εφαρμόστε πρώτα 2-3 σταγόνες PROTECT AND RESCUE PRECIOUS OIL, αφήστε να απορροφηθεί και συνεχίστε με το MULTICARE BALM