Fitness and Sports: A New Beginning for the New Season

Γυμναστική και Αθλητισμός: Μια Νέα Αρχή για τη Νέα Σεζόν

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά και για περισσότερη σωματική δραστηριότητα. Η παραλία, οι βόλτες στη φύση, το κολύμπι και άλλες δραστηριότητες μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να βελτιώσουμε την υγεία μας. Τότε είναι που δίνουμε τις πιο μεγάλες υποσχέσεις στον εαυτό μας. Τότε είναι που δίνουμε και ένα ραντεβού τον Σεπτέμβριο με το …περπάτημα κάθε απόγευμα, τις εκδρομές στη φύση το Σαββατοκύριακο, το γυμναστήριο, τις pilates και συνεδρίες yoga 2 φορές την εβδομάδα. Όταν επιστρέφουμε από τις διακοπές, είναι σημαντικό να κυνηγήσουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε να ασκούμαστε. Η σωματική άσκηση έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μας βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας, να ενισχύσουμε τους μυς και τα οστά μας, να βελτιώσουμε την καρδιαγγειακή μας υγεία, να μειώσουμε το στρες και να απογειώσουμε την ενέργεια και την καλή μας διάθεση.

Εάν δεν έχουμε ασκηθεί συστηματικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε σταδιακά. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με 15-20 λεπτά ήπιας άσκησης και να αυξάνουμε σταδιακά την ένταση και τη διάρκειά της.

Εκτός από τη γενική άσκηση, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα νέο χόμπι αθλητισμού. Ο αθλητισμός μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, να διασκεδάσουμε και να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αθλητισμού για να διαλέξουμε. Σημαντικό είναι να επιλέξουμε ένα άθλημα που μας αρέσει, που ταιριάζει στο επίπεδο φυσικής μας κατάστασης και που μπορούμε να το ασκήσουμε σε ένα άνετο για εμάς περιβάλλον:

  • Να ξεκινήσουμε τρέξιμο ή κολύμβηση
  • Να γραφτούμε σε ένα γυμναστήριο
  • Να βρούμε μια ομάδα για να παίξουμε μπάσκετ, βόλεϊ ή ποδόσφαιρο
  • Να πάρουμε μαθήματα χορού
  • Να ασχοληθούμε με yoga ή pilates

Οτιδήποτε και αν επιλέξουμε, το σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε και να παραμείνουμε σταθεροί στους στόχους μας. Η σωματική άσκηση είναι μια επένδυση στη δική μας υγεία και ευεξία. Όμως ο αθλητισμός και η άσκηση έχουν και αυτά τα μυστικά τους. Χρειάζεται προσοχή τόσο για τα οστά όσο και για το μυϊκό σύστημα αλλά και την καρδιά.

Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε στη διάθεσή μας προϊόντα για την ανακούφιση από την μυϊκή καταπόνηση αλλά και για την επανόρθωση : από τα βάρη και την τριβή που προκαλούν στα χέρια μας στο Γυμναστήριο, από το «σκάσιμο» που προκαλεί ο χορός στα πόδια, από τους επώδυνους ερεθισμούς που φέρνει στις φτέρνες και το στήθος το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.

Το ATHONITES MULTICARE BALM μας δίνει τη λύση: Αποτελεί ένα ενισχυμένο Βάλσαμο θρέψης και επανόρθωσης χάρη στην πλούσια σε αθωνικά βότανα σύνθεσή του. Πρόκειται για ένα βιολογικό, «θαυματουργό» βάλσαμο άμεσης φροντίδας με πολλαπλή ευεργετική δράση στην υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας, με μοναδική ικανότητα να επανορθώνει και να προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό, να περιποιείται σε βάθος την αφυδατωμένη, «σκασμένη» επιδερμίδα, τα επιφανειακά τραύματα, τις ουλές και τους μώλωπες.

Το μυστικό της άμεσης και βαθιάς δράσης του κρύβεται στα συστατικά του 99.3% φυσικής προέλευσης και κατά 77,6% βιολογικής καλλιέργειας: πεντάνευρο, μολόχα, βαλσαμόχορτο, αχίλλεια, χαμομήλι, βιολογικό κερί μέλισσας, πρόπολη, υαλουρονικό νάτριο, εκχυλίσματα αλκάνας και σεντέλας. Είναι φυσικά αρωματισμένο με αιθέριο έλαιο κανέλας.

Ταιριάζει σε πολύ ξηρή, αφυδατωμένη και σκασμένη επιδερμίδα που ξεφλουδίζει όπως τα χέρια, οι αγκώνες, οι αστράγαλοι και οι φτέρνες. Προσφέρει άμεση φροντίδα και ανακούφιση σε ερεθισμούς από χημικά και θερμικά εγκαύματα ακόμη και μετά από δερματολογικές θεραπείες και τατουάζ.


Relaxing Body Balm για ζέσταμα και αποθεραπεία μετά από μυϊκή καταπόνηση

Ένα εξίσου πολύτιμο εφόδιο στο αθλητικό μας σακίδιο είναι το ATHONITES RELAXING BODY BALM, μια χαλαρωτική κρέμα για καταπονημένους μυες κατάλληλη για ζέσταμα αλλά και γι΄αποθεραπεία μετά από έντονη μυϊκή καταπόνηση (Crossfit/ Τένις / ποδόσφαιρο). Το relaxing body balm της σειράς Athonites αποτελεί μια βιολογική συνταγή ιδανική για την ανακούφιση των κουρασμένων και καταπονημένων μυών. Τους προσφέρει αμέσως αίσθηση καταπράυνσης, ξεκουράζει και χαρίζει αίσθηση ενέργειας και ευεξίας. Βασίζεται σε θεραπευτικά φυτά και βότανα από το Όρος Άθω ενώ η περιεκτικότητά του σε συστατικά φυσικής προέλευσης φτάνει το 96.7%.

Χάρη στο μοναδικό συνδυασμό βιολογικού εκχυλίσματος και αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου με το βιολογικό εκχύλισμα μέντας και μενθόλης, το RELAXING BODY BALM συμβάλλει στην αποβολή της μυϊκής έντασης.

Εκτός από την ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους και του πιασίματος, συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων κοινού κρυολογήματος (ρινική συμφόρηση, δυσκολία στην αναπνοή, πόνος στο στήθος). Η συνταγή της επιστημονικής ομάδας των Athonites συμπύκνωσε όλη τη σοφία της Φύσης χρησιμοποιώντας συστατικά της όπως ο ευκάλυπτος, η μέντα, το δεντρολίβανο, η λεβάντα, η μενθόλη και η καψαϊκίνη.


Για μυικούς πόνους

Εφαρμόστε κάνοντας μασάζ 2-3 φορές την ημέρα ή όσο συχνά χρειάζεται. Μην εφαρμόζετε σε σκασμένο δέρμα ή κοντά σε βλεννογόνους.


Για κρυολόγημα και πονοκεφάλους

- Για συμπτώματα κρυολογήματος απλώστε μικρή ποσότητα στην περιοχή του στήθους και κάντε εντριβή για να διευκολύνετε την αναπνοή στην διάρκεια του ύπνου. Σε περίπτωση ρινικής συμφόρησης, εφαρμόστε κοντά στη μύτη με μια μπατονέτα και πάρτε βαθιά εισπνοή.

- Σε περίπτωση πονοκεφάλου κάντε μασάζ στους κροτάφους και στο μέτωπο με τους δείκτες των δακτύλων.


Gel Ανακούφισης Για Βαριά Και Κουρασμένα Πόδια

Το gel ανακούφισης για βαριά και κουρασμένα πόδια ATHONITES HYDRATING COOLING LEG GEL είναι ένα ενυδατικό τζελ, πλούσιο σε φυσικά εκχυλίσματα από το Όρος Άθως, εμπλουτισμένο με δραστικά φυσικά συστατικά που χαρίζει άμεσα δροσιά και αναζωογόνηση.

Η ελαφριά υφή του απορροφάται γρήγορα και προσφέρει αποτέλεσμα ενυδάτωσης και δροσιάς που διαρκεί. Καταπραΰνει, ανακουφίζει τα πόδια από το αίσθημα κούρασης και δυσφορίας, που προκαλούν δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, το jogging, το trekking ή το hiking, ενισχύει τη τοπική μικροκυκλοφορία, περιορίζει το αίσθημα δυσφορίας και αφήνει την επιδερμίδα στα πόδια απαλή, ελαστική, γεμάτη ενέργεια και ενυδατωμένη. Παρασκευάζεται από βότανα βιολογικής καλλιέργειας όπως ρούσκο, φύλλα αμπέλου, ιπποκάστανο, κυπαρίσσι που συνδυάζονται με το αιθέριο έλαιο βιολογικής λεβάντας και αναζωογονητικής μέντας.


Πώς χρησιμοποιείται

Εφαρμόστε μικρή ποσότητα τζελ στις γάμπες και απλώστε με ανοδικές κινήσεις μασάζ έως τη μέση των μηρών μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Επαναλάβετε μέχρι τρεις φορές την ημέρα ή όπως χρειάζεται.


Μικρά μυστικά

- Χρησιμοποιήστε μετά από ένα δροσερό ποδόλουτρο για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα χαλάρωσης και δροσιάς.

- Για πολύ πρησμένα πόδια και βελτίωση της μικροκυκλοφορίας κάντε μασάζ καθημερινά στην αρχή και το τέλος της ημέρας, ή όσο συχνά απαιτείται, για καλύτερη ανακούφιση.