Σε απόλυτη συμβίωση με την Αθωνική χερσόνησο, δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τη ζωή και τη βιοποικιλότητα στο βουνό αυτό. Από την ίδρυσή τους, οι Athonites σέβονται και φροντίζουν ώστε να διατηρηθούν τα 1453 διαφορετικά και τουλάχιστον 34 ενδημικά είδη που ζουν στο ιερό αυτό βουνό. Επιπλέον, όμως, είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να ελαχιστοποιούμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη σε κάθε μας βήμα: Από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του προϊόντος έως την τελική παράδοσή του.

Συστατικά από το Όρος Άθως

100%

Responsibly harvested & hand picked
Νερό από φυσικές πηγές
Πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες
Organic and natural extracts

RESPONSIBLE CULTIVATING & HARVESTING METHODS

"Συλλέγουμε τα βότανά μας με το χέρι"

Συλλέγουμε τα βότανα μας με το χέρι, με απόλυτα παραδοσιακό τρόπο, με σεβασμό στην αγνότητα της γης και των διαφορετικών ειδών. Δεν ασκείται πίεση στον κύκλο ζωής του βοτάνου. Η συγκομιδή γίνεται όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσουμε εκχύλισμα βέλτιστης ποιότητας και προκειμένου να διατηρήσουμε όλα τα ευεργετικά συστατικά του φυτού. Η εκχύλιση γίνεται αποκλειστικά στο Μοναστήρι, χρησιμοποιώντας ως φορείς εκχύλισης εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και φυσική γλυκερίνη. Για να διασφαλιστεί η διατήρηση όλων των ευεργετικών συστατικών των βοτάνων, η θερμοκρασία των εκχυλιστήρων δεν υπερβαίνει τους 70 °C.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

RESPONSIBLE CULTIVATING & HARVESTING METHODS

"Όλες οι καλλιέργειες είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές"

Τα βότανά μας συλλέγονται με άγρια συγκομιδή ή καλλιεργούνται στο πιο αγνό έδαφος, σύμφωνα με την Ορθή Γεωργική Πρακτική, και είναι πλήρως ανιχνεύσιμα σε κάθε βήμα.

Όλες οι καλλιέργειες είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές από καταξιωμένους οργανισμούς όπως η BioHellas.

Χρησιμοποιούμε μόνο βιολογικά λιπάσματα, απαλλαγμένα από συνθετικές χημικές ουσίες και παθογόνα βακτήρια.

Το νερό που χρησιμοποιείται στις βιολογικές καλλιέργειες προέρχεται από τις φυσικές πηγές του Άθωνα με επίπεδο αγωγιμότητας που ευνοεί την ανάπτυξη των βοτάνων. Πάντα φιλτράρεται και ελέγχεται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων, χημικά, βαρέα μέταλλα ή μικροβιακή μόλυνση.

Protecting Wildlife, all our crops and cultivations are well fenced, without affecting the surrounding environment and avoiding any depredation

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

RESPONSIBLE FORMULATIONS

"Δημιουργούμε το δικό μας νερό για τις φόρμουλές μας"

Αντικαθιστούμε το νερό στις συνθέσεις των προϊόντων μας με ένα υδατικό έγχυμα ενός μοναδικού μείγματος 5 Αθωνικών πιστοποιημένων βοτάνων άγριας συγκομιδής και βιολογικής καλλιέργειας, προσεκτικά επιλεγμένων για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, και όχι μόνο, ιδιότητές τους που ενισχύουν την αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση κάθε φόρμουλας και την προστασία της επιδερμίδας από το οξειδωτικό στρες.

The water used for the infusion comes from the natural springs of Mount Athos

Το μείγμα βοτάνων αποτελείται από:
- Φύλλα Δενδρολίβανου
- Φύλλα Αμπέλου
- Φύλλα/Βλαστούς Πεντάνευρου
- Άνθη Καλέντουλας
- Άνθη/Φύλλα/Βλαστούς Σιδερίτη

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΣ

RESPONSIBLE FORMULATIONS

"Αγνά, Φυσικά και Βιολογικά συστατικά"

Στις συνθέσεις μας θα βρείτε βότανα και φυτά του Όρους Άθω είτε βιολογικής καλλιέργειας, είτε άγριας συγκομιδής. Τα ελαιώδη εκχυλίσματά τους είναι βιολογικά πιστοποιημένα και χρησιμοποιούμε ως φορέα εκχύλισης εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Αντικαθιστούμε το νερό με το υδατικό μας έγχυμα ενός μοναδικού μείγματος 5 Αθωνικών βοτάνων.

When better for the skin or the environment, we add selected, certified and ethically sourced active biotech cosmetic ingredients. We eliminate synthetic ingredients to best possible extent, always trying to find a natural alternative to ensure safety, stability & efficacy of the product

We add only natural preservative systems: 100% pure and natural origin preservative validated by COSMOS for the oil based formulas & 99,6% natural origin for the water-based formulas

Χρησιμοποιούμε πολυ-λειτουργικά συστατικά, όπως το 100% αγνό και φυσικό συντηρητικό με κετόνες βατόμουρου που έχει αποδεδειγμένα οφέλη για το δέρμα και βελτιώνει τη βιολογία της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά αρώματα ή αιθέρια έλαια (λεβάντα, μέντα, ευκάλυπτος, κανέλα, ελίχρυσος). Εάν είναι καλύτερο για τη σύνθεση, επιλέγουμε να μην προσθέσουμε κανένα, όπως για παράδειγμα στην κρέμα μας Anti-redness Soothing Care cream.

Όλες οι αφρώδεις συνθέσεις μας περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες χωρίς θειικά άλατα.

Προσφέρουμε καθαρές συνθέσεις χωρίς paraben, θειικά άλατα, φθαλικές ενώσεις, GMO, τοξίνες, fillers,ορυκτέλαια, πετρέλαιο, πετροχημικά, SLS, SLES, σιλικόνες, τεχνητά χρώματα, τεχνητά αρώματα. **

Πιστοποιημένες φυσικές και βιολογικές συνθέσεις από την aCert για τη χρήση συστατικών φυσικής προέλευσης από 84 έως 100%.

Όλες οι συνθέσεις είναι δερματολογικά ελεγμένες και αναπτυγμένες από κορυφαίους χημικούς και φαρμακοποιούς.

There is transparency in our product labelling: We indicate percentage of natural origin ingredients and extracts coming from Mount Athos or organic farming

100%

Χωρίς ζωικά συστατικά εκτός από προϊόντα μέλισσας*
Φυσικά συντηρητικά Φυσικά αρώματα
Cruelty-free χωρίς δοκιμή σε ζώα**
Κατασκευάζεται στην Ελλάδα

*Βιολογικό μέλι καστανιάς, βιολογικό κερί μέλισσας και πρόπολη
**Επίσημα απαγορεύεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004

RESPONSIBLE PACKAGING & MANUFACTURING

"Μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος"

Σε απόλυτη συμβίωση με την Αθωνική Χερσόνησο, δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τους ζώντες οργανισμούς. Το επιτυγχάνουμε με:

Σεβασμό στον κύκλο της Φύσης και τις εποχές για επιλεκτική συγκομιδή. Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιούμε μόνο διαθέσιμα συστατικά και να παράγουμε σε μικρές ποσότητες.

Made in Greece: Παρασκευάζουμε τα προϊόντα μας σε μια από τις κορυφαίες και μακροβιότερες βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών με έδρα την Αθήνα από το 1864 και ακολουθώντας τις οδηγίες του ISO 9001:2015.

Προτεραιότητα στην ανακύκλωση: Πάνω από το 95% των συσκευασιών μας είναι σήμερα είτε πλήρως είτε μερικώς ανακυκλώσιμες και εργαζόμαστε σκληρά για να φτάσουμε το 100% το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιούμε:
- γυαλί και αλουμίνιο για τη βασική συσκευασία των προϊόντων μας
- ανακυκλώσιμο PET για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας
- ανακυκλώσιμο χαρτί για τη δευτερεύουσα συσκευασία μας
- ανακυκλωμένο χαρτί για τις συσκευασίες αποστολής
- κωδικούς QR αντί για φυλλάδια

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας ακολουθούν το αρχιτεκτονικό μοντέλο των «πράσινων κτιρίων» για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Our next commitment for the near future: Partner with reputable organizations and develop educational projects for the protection of the precious living

CERTIFICATIONS & PARTNERS

Βιολογική πιστοποίηση βοτάνων - Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων BioHellas πιστοποιεί όλα τα βότανα και τις καλλιέργειές μας ως βιολογικές.

Εγκεκριμένο εργαστήριο παραγωγής εκχυλισμάτων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων - Το εργαστήριο παραγωγής εκχυλισμάτων που προέρχονται από το Όρος Άθως είναι αδειοδοτημένο και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Highly effective formulations – Our R&D department collaborates closely with the Agricultural University of Athens to ensure that selected active herbal extracts from Mount Athos plants and herbs are used to produce our highly effective formulations

Αυθεντικότητα και εξακρίβωση προέλευσης – Συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα για τη μοριακή ταυτοποίηση (DNA αναγνώριση) και ανάλυση βοτάνων, εκχυλισμάτων και σπόρων.

Παραγωγή τελικών προϊόντων σε μια από τις μακροβιότερες, κορυφαίες βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών στην Ελλάδα - Για να διασφαλίσουμε τη συνέπεια στη διαδικασία παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας (σύμφωνα με τις αρχές του ISO22716 και τους κανόνες Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής για τα Καλλυντικά) συνεργαζόμαστε μ’ ένα από τα κορυφαία εργοστάσια παραγωγής καλλυντικών με έδρα την Αθήνα από το 1864.

Product testing – We collaborate with certified labs for cosmetic testing (accredited with ISO17025 & ISO9001) which provide regulatory and GDPR compliance for our cosmetic products personal care testing

Φυσική και Βιολογική Πιστοποίηση - τα τελικά μας προϊόντα αξιολογούνται και πιστοποιούνται ως φυσικά ή/ και βιολογικά από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης aCert.