The Importance of Reading Ingredient Labels: How to Avoid Harmful Chemicals in Your Skincare Products

Η Σημασία της Ανάγνωσης Ετικετών των Συστατικών: Πώς να Αποφύγετε Επιβλαβείς Χημικές Ουσίες στα Προϊόντα Περιποίησης της Επιδερμίδας σας

Η βιομηχανία περιποίησης της επιδερμίδας είναι τεράστια, με αμέτρητα προϊόντα διαθέσιμα στους καταναλωτές. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις και ακόμη και να διαταράξουν το ενδοκρινικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες των συστατικών και να καταλάβετε τι βάζετε στο δέρμα σας. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε γιατί είναι σημαντικό να διαβάσετε τις ετικέτες συστατικών, τι να αναζητήσετε και πώς να αποφύγετε επιβλαβείς χημικές ουσίες στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.


Γιατί η ανάγνωση ετικετών συστατικών είναι σημαντική

Όταν πρόκειται για καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο προϊόν είναι εξίσου σημαντικά με το ίδιο το προϊόν. Δυστυχώς, πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία σας. Μερικά από τα πιο κοινά επιβλαβή συστατικά που βρίσκονται στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας περιλαμβάνουν:

  1. Parabens - συνθετικά συντηρητικά που μπορούν να μιμηθούν τα οιστρογόνα στο σώμα και να διαταράξουν τη λειτουργία των ορμονών.
  2. Φθαλικές ενώσεις - μια ομάδα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν και να αυξήσουν την ευελιξία των πλαστικών. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε ορισμένα αρώματα και να προκαλέσουν αναπαραγωγικά και αναπτυξιακά προβλήματα.
  3. Λαουρυλοθειικό νάτριο (SLS) και θειικό νάτριο (SLES) - παράγοντες αφρισμού που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και να απογυμνώσουν το δέρμα από τα φυσικά του έλαια.
  4. Συνθετικά αρώματα – μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους. Μπορεί επίσης να περιέχουν φθαλικές ενώσεις και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.
  5. Φορμαλδεΰδη - ένα συντηρητικό που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και είναι γνωστό καρκινογόνο.

Διαβάζοντας τις ετικέτες συστατικών, μπορείτε να αποφύγετε επιβλαβείς χημικές ουσίες και να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ασφαλή για το δέρμα σας,τη γενική υγεία αλλά και το περιβάλλον. Επιπλέον, η ανάγνωση ετικετών συστατικών μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε συστατικά στα οποία μπορεί να είστε αλλεργικοί ή να είχατε αρνητική αντίδραση στο παρελθόν.


Τι να ψάξετε

Όταν διαβάζετε ετικέτες συστατικών, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Αρχικά, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φυσικά, φυτικά συστατικά. Συστατικά όπως η αλόη βέρα, το έλαιο λεβάντας και το χαμομήλι είναι απαλά και θρεπτικά για το δέρμα και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Δεύτερον, αναζητήστε προϊόντα που δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα, parabens, φθαλικές ενώσεις και θειικά άλατα. Αυτές οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται συνήθως σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία σας. Τα συνθετικά αρώματα, ειδικότερα, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους.


Πώς να αποφύγετε επιβλαβείς χημικές ουσίες

Για να αποφύγετε επιβλαβείς χημικές ουσίες στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είναι σημαντικό να προσέχετε τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Αναζητήστε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη "φυσικά" ή "οργανικά" και να φέρουν και τις ανάλογες πιστοποιήσεις, καθώς αυτά τα προϊόντα είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Στην Athonites επιλέγουμε και συλλέγουμε με το χέρι τα πιο αγνά και εκλεκτά βότανα και φυτά από το μοναδικό οικοσύστημα του Όρους Άθω που διατηρείται και καλλιεργείται εδώ και 1.200 χρόνια.

Σε απόλυτη συμβίωση με την Αθωνική Χερσόνησο, δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τους ζώντες οργανισμούς. Το επιτυγχάνουμε με:

Σεβασμό στον κύκλο της Φύσης και τις εποχές για επιλεκτική συγκομιδή. Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιούμε μόνο διαθέσιμα συστατικά και να παράγουμε σε μικρές ποσότητες.

Made in Greece: Παρασκευάζουμε τα προϊόντα μας σε μια από τις κορυφαίες και μακροβιότερες βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών με έδρα την Αθήνα από το 1864 και ακολουθώντας τις οδηγίες του ISO 9001:2015

Προτεραιότητα στην ανακύκλωση: Πάνω από το 95% των συσκευασιών μας είναι σήμερα είτε πλήρως είτε μερικώς ανακυκλώσιμες και εργαζόμαστε σκληρά για να φτάσουμε το 100% το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιούμε:


- γυαλί και αλουμίνιο για τη βασική συσκευασία των προϊόντων μας

- ανακυκλώσιμο PET για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας

- ανακυκλώσιμο χαρτί για τη δευτερεύουσα συσκευασία μας

- ανακυκλωμένο χαρτί για τις συσκευασίες αποστολής

- κωδικούς QR αντί για φυλλάδια


Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας ακολουθούν το αρχιτεκτονικό μοντέλο των «πράσινων κτιρίων» για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η επόμενη δέσμευσή μας για το άμεσο μέλλον: Συνεργασία με αξιόπιστους οργανισμούς και ανάπτυξη εκπαιδευτικών έργων για την προστασία της πολύτιμης ζωής.


Συμπέρασμα

Η ανάγνωση ετικετών συστατικών είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διασφάλισης ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Αποφεύγοντας επιβλαβείς χημικές ουσίες και χρησιμοποιώντας φυσικά, φυτικά συστατικά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα και να μειώσετε την έκθεσή σας σε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.