Top 5 Myths about Natural Cosmetics

Καταρρίπτονται οι 5 Κορυφαίοι Μύθοι για τα Φυσικά Καλλυντικά

Τα φυσικά καλλυντικά έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι για το τι βάζουν στο δέρμα τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τα φυσικά καλλυντικά που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα καταρρίψουμε τους κορυφαίους 5 μύθους για τα φυσικά καλλυντικά και θα παρέχουμε μια σαφή κατανόηση του τι είναι πραγματικά τα φυσικά καλλυντικά.


Μύθος #1: Τα φυσικά καλλυντικά δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο τα συμβατικά καλλυντικά

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για τα φυσικά καλλυντικά είναι ότι δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο τα συμβατικά καλλυντικά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα φυσικά καλλυντικά είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα συμβατικά καλλυντικά και μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για το δέρμα.

Στην πραγματικότητα, πολλά φυσικά συστατικά έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις θεραπευτικές και θρεπτικές τους ιδιότητες. Για παράδειγμα, η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες, ενώ το έλαιο λεβάντας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όταν χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, αυτά τα συστατικά μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για το δέρμα, χωρίς τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών.


Μύθος #2: Τα φυσικά καλλυντικά δεν διαρκούν όσο τα συμβατικά καλλυντικά

Ένας άλλος κοινός μύθος για τα φυσικά καλλυντικά είναι ότι δεν διαρκούν όσο τα συμβατικά καλλυντικά. Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένα φυσικά καλλυντικά μπορεί να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα συμβατικά καλλυντικά, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Τα φυσικά καλλυντικά μπορούν να παρασκευαστούν με φυσικά συντηρητικά, όπως βιταμίνη Ε ( τοκοφερόλη), αιθέρια έλαια και άλλα πιστοποιημένα συντηρητικά φυσικής προέλευσης με κλινικά αποδεδειγμένη δράση, για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους και να αποτρέπουν αποτελεσματικά την μικροβιακή ανάπτυξη.

Επιπλέον, πολλά φυσικά καλλυντικά διατίθενται σε συσκευασίες χωρίς αέρα, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση του προϊόντος και στην πρόληψη της οξείδωσης.


Μύθος #3: Τα φυσικά καλλυντικά είναι πολύ ακριβά

Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι τα φυσικά καλλυντικά είναι πολύ ακριβά και δεν αξίζουν την επένδυση. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ενώ ορισμένα φυσικά καλλυντικά μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά καλλυντικά, αυτό οφείλεται συχνά στην υψηλή ποιότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται καθώς και στην προέλευση των φυσικών πρώτων υλών.

Τα φυσικά καλλυντικά συχνά παρασκευάζονται με φυσικά και βιολογικά συστατικά που προέρχονται από βιώσιμες πηγές, τα οποία μπορεί να είναι πιο ακριβά από τις συνθετικές εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, αυτά τα συστατικά παρέχουν πολλά οφέλη για το δέρμα και είναι συχνά καλύτερα για το περιβάλλον.


Μύθος #4: Τα φυσικά καλλυντικά δεν έχουν την ίδια γκάμα προϊόντων με τα συμβατικά καλλυντικά

Ένας άλλος κοινός μύθος για τα φυσικά καλλυντικά είναι ότι δεν έχουν την ίδια γκάμα προϊόντων με τα συμβατικά καλλυντικά. Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένα φυσικά καλλυντικά μπορεί να έχουν μικρότερη γκάμα προϊόντων από τα συμβατικά καλλυντικά, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Πολλές φυσικές μάρκες καλλυντικών προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από την περιποίηση της επιδερμίδας έως το μακιγιάζ.

Τέλος μπορούν να απευθύνονται ακόμα και σε στοχευμένες ανάγκες του δέρματος που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και φροντίδα όπως ερυθρότητα,αφυδατωμένη επιδερμίδα με λύση του επιδερμικού φραγμού,σκασίματα,εκδορές,κουρασμένους μύες κ.α



Μύθος #5: Όλα τα φυσικά καλλυντικά είναι ασφαλή και μη τοξικά

Τέλος, ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για τα φυσικά καλλυντικά είναι ότι όλα τα φυσικά καλλυντικά είναι ασφαλή και μη τοξικά. Ενώ τα φυσικά καλλυντικά είναι συχνά σχεδιασμένα με ασφαλέστερα, πιο φυσικά συστατικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα φυσικά καλλυντικά είναι ασφαλή για όλους.

Ορισμένα φυσικά συστατικά μπορούν ακόμα να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Επιπλέον, ορισμένα φυσικά καλλυντικά μπορεί να περιέχουν αιθέρια έλαια ή άλλα συστατικά που δεν είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή για άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις.


Στην Athonites επιλέγουμε αγνά και βιολογικά συστατικά από την αγνή και άγρια Φύση του Όρους Άθω.


Συμπέρασμα

Τα φυσικά καλλυντικά έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα και μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα συμβατικά καλλυντικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους μύθους που περιβάλλουν τα φυσικά καλλυντικά και να έχετε μια σαφή κατανόηση του τι είναι πραγματικά.

Κατανοώντας τα οφέλη και τους περιορισμούς των φυσικών καλλυντικών, μπορείτε να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας.