Wild Harvested and Unique Herbs and Plants from Mount Athos, the Raw Material of the Athonites

Άγρια και Μοναδικά Βότανα και Φυτά της Αθωνικής Γης, η Πρώτη Ύλη των Athonites

Η επιδερμίδα μας είναι ένα πολύ ευαίσθητο όργανο. Οπότε πριν προχωρήσουμε στην αγορά κάποιου καλλυντικού, θα πρέπει να ενημερωθούμε σε βάθος για τα συστατικά και τις πρώτες ύλες.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο «φυσικά καλλυντικά» εννοούμε το καλλυντικό του οποίου τα συστατικά είναι φυσικής προέλευσης στο μεγαλύτερο βαθμό. Προσοχή! Το γεγονός ότι ένα καλλυντικό χαρακτηρίζεται φυσικό, δε σημαίνει ότι δε μπορεί να περιέχει χημικές συνθετικές ουσίες π.χ. σιλικόνη! Για αυτό το λόγο διαβάζουμε πάντα την ετικέτα του.

Ο όρος «φυσικά καλλυντικά», βέβαια, δε θα πρέπει να συγχέεται με τον όρο «φυτικά καλλυντικά». Τα φυτικά καλλυντικά είναι και φυσικά αλλά τα φυσικά δεν είναι απαραίτητα και φυτικά! Φυτικά ονομάζονται τα καλλυντικά τα οποία έχουν συστατικά φυτικής προέλευσης (προέρχονται από φυτά και βότανα). Σε αυτή την κατηγορία δεν εντάσσονται καλλυντικά που περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης.

Βιολογικά ή οργανικά είναι τα φυσικά καλλυντικά που η πλειονότητα των συστατικών τους έχουν καλλιεργηθεί, παραχθεί και πιστοποιηθεί με βάση τους διεθνείς κανονισμούς περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής Γεωργίας. Επιπλέον, δεν περιέχουν κανένα ενοχοποιημένο χημικό δραστικό συστατικό ή έκδοχο.


Αθωνίτες, τα μοναδικά βότανα του Άθω

Από την ίδρυσή τους, οι Athonites σέβονται και φροντίζουν ώστε να διατηρηθούν τα 1.453 διαφορετικά και τουλάχιστον 34 ενδημικά είδη που ζουν στο εμβληματικό αυτό βουνό. Πραγματοποιούμε 100% υπεύθυνη συγκομιδή και συλλογή με το χέρι, χρησιμοποιούμε νερό από φυσικές πηγές, διαθέτουμε πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες και όλα μας τα εκχυλίσματα είναι βιολογικά και φυσικά.

Βότανα που πρωταγωνιστούν στις συνθέσεις μας:

Δεντρολίβανο, φύλλα αμπέλου, πεντάνευρο, άνθη καλέντουλας, σιδερίτης, αχίλλεια, χαμομήλι, κυπαρίσσι, ευκάλυπτος, γεράνι, ιπποκαστανιά, λεβάντα, λουίζα, μολόχα, φύλλα ελιάς, μέντα, ρούσκος, φασκόμηλο, σπαθόχορτο και θυμάρι.

Άλλα πολύτιμα συστατικά από τον Άθωνα που ενσωματώνονται στις φόρμουλες μας για τις μοναδικές τους ιδιότητες: έξτρα παρθένο αγουρέλαιο,βιολογικό λάδι αγριελιάς καθώς και βιολογικό μέλι καστανιάς.

Οι δεσμεύσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε πάντα συστατικά φυσικής προέλευσης και πάντα αναζητούμε τη “φυσική” εναλλακτική.Επίσης δεν χρησιμοποιούμε ζωικά παράγωγα εκτός από προϊόντα μέλισσας, όλα τα αρώματα και τα συντηρητικά που προστίθενται είναι φυσικά και δεν διενεργούνται δοκιμές σε ζώα.


Με πανάρχαιες συνταγές

Στην Athonites ανακαλύψαμε την εγκυκλοπαιδική γνώση των μοναχών για τις απίστευτες ιδιότητες των φυτών που φύονται και καλλιεργούνται σε αυτή την αγνή γη. Τόσο αγνά που με τα χρόνια, αυτά τα συστατικά έχουν γίνει ακόμα πιο ισχυρά στην ικανότητά τους να προστατεύουν και να περιποιούνται την επιδερμίδα. Αποφασίσαμε λοιπόν να μελετήσουμε με τους βοτανολόγους και φαρμακοποιούς μας επιλέγοντας τα αθωνικά φυτά και βότανα που μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη φροντίδα και θεραπεία για την επιδερμίδα. Με σεβασμό στις απίστευτες ιδιότητες των βοτάνων και φυτών του Όρους Άθω για φροντίδα και εντατική περιποίηση, ονομάζουμε τα προϊόντα μας «Athonites», δηλαδή τα βότανα αυτής της προστατευμένης λωρίδας γης στο Όρος Άθω. Αποτελούν προϊόν έμπνευσης από συνταγές που προέρχονται από μοναστηριακά χειρόγραφα, κρυμμένα σε βιβλιοθήκες αιώνων, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν την καλύτερη υγεία, την πιο αυθεντική λάμψη και την πλήρη ευεξία για το πρόσωπο και το σώμα.

Αυτή είναι η φυσική δύναμη του Άθωνα και αυτή είναι η βάση όλων των συνθέσεών μας για την επιδερμίδα, το πρόσωπο και το σώμα, τις οποίες συνδυάζουμε με επιλεγμένα συμπληρωματικά ενεργά συστατικά που ενισχύουν και υποστηρίζουν τις επουλωτικές και προστατευτικές δράσεις και τα οφέλη. Το νερό που χρησιμοποιείται σε όλες τις συνθέσεις μας προέρχεται από τις ανέγγιχτες πηγές του Άθωνα. Έτσι δημιουργήσαμε ένα μοναδικό υδατικό έγχυμα από 5 πιστοποιημένα βότανα άγριας συγκομιδής και βιολογικής καλλιέργειας από το Όρος Άθως, προσεκτικά επιλεγμένα για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, και όχι μόνο, ιδιότητές τους που ενισχύουν την αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση κάθε φόρμουλας και την προστασία της επιδερμίδας από το οξειδωτικό στρες.


Ανακαλύψτε τη σειρά Skin Line για περιποίηση της επιδερμίδας

Ανακαλύψτε τη σειρά Wellness Line για ευεξία

Προσφέρετε ένα πολύτιμο δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα