Cultivation with the Intelligence of Nature and the Power of Science

Καλλιέργεια με την Ευφυΐα της Φύσης και τη Δύναμη της Επιστήμης

Οι τάσεις στην αγορά των Καλλυντικών και Προϊόντων περιποίησης δέρματος αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Νέες καινοτομίες, νέα ρυθμιστικά πλαίσια και κανόνες για τη Βιωσιμότητα αλλά κυρίως νέες ανάγκες επανατοποθετούν τα brands στη «βεντάλια» των επιλογών ενός πιο ψαγμένου, πιο ώριμου και πιο ευαισθητοποιημένου Καταναλωτή.

Ένα νέο τοπίο αναδύεται για την Ομορφιά και το Δέρμα, με πρωταγωνιστές τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα. Μια νέα «οικογένεια» καλλυντικών, πιο φιλική, πιο φυσική, πιο δυνατή, πιο ώριμη, πιο συμβατή με τις επιταγές της Κλιματικής Κρίσης, της βιώσιμης καλλιέργειας και της οικολογικής συσκευασίας, που μας ξανασυστήνει και μας επανασυνδέει με τη Γη και τη Φύση.

Πράγματι, τα φυσικά καλλυντικά κερδίζουν έδαφος χάρις στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και μια σειρά από μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα: Την αδιαπραγμάτευτη αξιοποίηση φυσικών συστατικών, την πιστοποίηση της επιστημονικής Κοινότητας, τις οικολογικά σχεδιασμένες συσκευασίες, τις καλές γεωργικές πρακτικές, τη διαχείριση αποβλήτων και την εξάλειψη ρόλων φύλου κ.ά.

Σήμερα, είναι προφανές ότι η Κλιματική κρίση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον «μονόδρομο» της προστασίας της Φύσης, της προσεκτικής αξιοποίησης των πρώτων υλών και της βιώσιμης προμήθειας πρώτων υλών (φυτών και νερού).

Σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια, αυτό το νέο «κίνημα» στο χώρο των Καλλυντικών και των προϊόντων φροντίδας στοχεύει στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων, εκεί που αντλούνται οι πρώτες ύλες και όχι εκεί που βρίσκεται ο Καταναλωτής. Η τάση επιλογής καλλυντικών με χαμηλό αντίκτυπο στο Περιβάλλον και η καλύτερη απόδοση επεκτείνεται και στη φροντίδα του δέρματος. Καθώς ο Καταναλωτής ωριμάζει και εστιάζει στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα και όχι στην ποσότητα, αποφεύγει τα συμβατικά καλλυντικά με χημικά συστατικά και αναζητά τις εναλλακτικές των φυσικών και βιολογικών καλλυντικών με χαμηλό αντίκτυπο, επισήμανση των αλλεργιογόνων, τεκμηρίωση των πράσινων ισχυρισμών και πιστοποιήσεις βιώσιμης παραγωγής. Η προσεκτική καλλιέργεια των φυτών για την παραγωγή φυσικών καλλυντικών, αποφεύγει τη χρήση βλαβερών χημικών και παρασιτοκτόνων, δεν μολύνει τον αέρα και το νερό μέσω των λυμάτων και δεν επιβαρύνει στο ελάχιστο την αλυσίδα των πράξεων συγκομιδής των πρώτων υλών, που γίνεται με φυσικά μέσα.

Φαίνεται πλέον ότι αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι το δέρμα, όντας το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του οργανισμού μας, είναι το ίδιο σημαντικό, όσο και τα υπόλοιπα και χρειάζεται προσεκτική και υπεύθυνη περιποίηση. Τα φυσικά καλλυντικά είναι καλύτερα για την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ απλά γιατί χρησιμοποιούν τη Φύση και όχι τη Χημεία δηλαδή parabens, αιθανολαμίνες, θειούχα, συνθετικά αρώματα, συνθετικά χρώματα και συντηρητικά.

Η Φύση, στο DNA των Athonites

Για αιώνες το Όρος Άθως έχει συνδεθεί τόσο με την παράδοση της μοναστικής ζωής όσο και με το θαύμα της Φύσης. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες στον πλανήτη, χάρη στην πλούσια και απολύτως αναλλοίωτη Φύση: Πυκνά δάση, ελαιώνες, αμπέλια και χιλιάδες είδη βοτάνων και λουλουδιών. Με το οικοσύστημά του να διατηρείται για περισσότερα από 1.200 χρόνια, το Όρος Άθως έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί μέρος του δικτύου NATURA 2000: Το πιο φιλόδοξο οικολογικό πρόγραμμα της Ε.Ε. για τη διατήρηση της πλούσιας φυσικής κληρονομιάς της Αθωνικής χερσονήσου, αποτρέποντας και απαγορεύοντας οποιαδήποτε χρήση φυτοφαρμάκων ή συμβατικών μορφών Γεωργίας. Οι μοναχοί ζουν σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, εργάζονται μαζί για να διατηρήσουν τον άγριο χαρακτήρα των βουνών με σεβασμό στη Μητέρα-Φύση. Κάθε βότανο, φύλλο ή άνθος είναι ένα μοναδικό αριστούργημα που παρατηρείται, λατρεύεται και συλλέγεται με επιμέλεια και σεβασμό. Στη συνέχεια αποθηκεύεται σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες για την προστασία των εκλεκτών και αγνών φυσικών συστατικών του.

Στην Athonites αξιοποιούμε την υψηλή ευφυΐα της Φύσης και τη δύναμη της Επιστήμης για να απαλύνουμε τα σημάδια του χρόνου, να επανορθώσουμε και να προστατεύσουμε το δέρμα μας. Η ιστορία μας και οι δεσμεύσεις μας εγγυώνται υπεύθυνες μεθόδους καλλιέργειας και συγκομιδής καθώς συλλέγουμε τα βότανά μας με το χέρι με απόλυτα παραδοσιακό τρόπο, με σεβασμό στην αγνότητα της Γης και των διαφορετικών ειδών. Δεν ασκείται πίεση στον κύκλο ζωής του βοτάνου. Η συγκομιδή γίνεται όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσουμε εκχύλισμα βέλτιστης ποιότητας και προκειμένου να διατηρήσουμε όλα τα ευεργετικά συστατικά του φυτού.

Όλες οι καλλιέργειες είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές

  • Τα βότανά μας συλλέγονται με άγρια συγκομιδή. Τα βότανα μας είναι αυτοφυή ή καλλιεργούνται στο πιο αγνό έδαφος, σύμφωνα με την Ορθή Γεωργική Πρακτική, και είναι πλήρως ανιχνεύσιμα σε κάθε βήμα
  • Όλες οι καλλιέργειες είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές από καταξιωμένους οργανισμούς όπως η BioHellas
  • Χρησιμοποιούμε μόνο βιολογικά λιπάσματα, απαλλαγμένα από συνθετικές χημικές ουσίες και παθογόνα βακτήρια
  • Το νερό που χρησιμοποιείται στις βιολογικές καλλιέργειες προέρχεται από τις φυσικές πηγές του Άθωνα με επίπεδο αγωγιμότητας που ευνοεί την ανάπτυξη των βοτάνων. Πάντα φιλτράρεται και ελέγχεται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων, χημικά, βαρέα μέταλλα ή μικροβιακή μόλυνση
  • Προστατεύοντας την άγρια Φύση, όλες οι καλλιέργειές μας είναι καλά περιφραγμένες, χωρίς να επηρεάζεται το Περιβάλλον και για να αποφεύγεται οποιαδήποτε καταστροφή.


Ανακαλύψτε τη σειρά Skin Line για περιποίηση της επιδερμίδας

Ανακαλύψτε τη σειρά Wellness Line για ευεξία

Προσφέρετε ένα πολύτιμο δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα