Facial Care Oils: The Miraculous Elixirs of Toning and Radiance

Έλαια Περιποίησης Προσώπου: Τα Θαυματουργά Ελιξίρια Τόνωσης και Λάμψης

Τα έλαια προσώπου δεν αποτελούν ένα προαιρετικό, ένα nice to have συμπλήρωμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς αλλά την απόλυτη βάση σε κάθε πρόγραμμα περιποίησης, ενίσχυσης και επανόρθωσης της επιδερμίδας, ανεξάρτητα από τον τύπο της.

Πράγματι. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες τα έλαια πρωταγωνιστούν στη σύγχρονη «εργαλειοθήκη» Ομορφιάς καθώς αποτελούν μια δημοφιλή και αποτελεσματική μέθοδο που παρέχει ενισχυμένη φροντίδα και αναζωογόνηση στο δέρμα. Τα έλαια περιποίησης προσώπου, όπως το PROTECT AND RESCUE PRECIOUS OIL FACE & NECK προσφέρουν πλούσια θρέψη και ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα αποδίδουν σημαντικά αντιγηραντικά οφέλη. Και ποιος δεν τα θέλει;

Το έλαιο προσώπου και λαιμού χαρίζει την έξτρα ενέργεια που αναζητά το δέρμα μας προκειμένου να λάμπει από υγεία και ομορφιά μέσα στον κρύο Χειμώνα και να αποκτά την ελαστικότητα που χρειάζεται το Καλοκαίρι, με τις ευεργετικές αλλά και συχνά επικίνδυνες ακτίνες του Ήλιου.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα έλαια δρουν ως “φραγμός” και όχι ως ενυδατική κρέμα. Και αυτό γιατί έχουν παρόμοια σύνθεση με τα λιπίδια (τα φυσικά έλαια και λίπη) που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα και τα οποία βοηθούν στην αποτελεσματική επιδιόρθωση και ρύθμιση του φραγμού υγρασίας του δέρματος. Πολύ απλά, διατηρούν την αναγκαία υγρασία στο δέρμα μας!

Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι όταν ένα έλαιο εφαρμόζεται στο δέρμα, η «διψασμένη» και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα ανταποκρίνεται άμεσα, απορροφώντας τα έλαια σαν να παράγονται φυσικά από το δέρμα, γεγονός που οδηγεί σε επανορθωτική και ενυδατική επίδραση στην επιδερμίδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση ενός ελαίου, αρκεί να είναι μέσα στη σωστή ρουτίνα για τον τύπο του δέρματός τους. Ωστόσο τα έλαια μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το ξηρό δέρμα. Το λάδι σφραγίζει την υγρασία και εμποδίζει την απώλειά της. Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Οι ξηροί τύποι δέρματος θα επωφεληθούν πολύ από την εφαρμογή και μιας ενυδατικής κρέμας στη συνέχεια προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενυδάτωση διεισδύει στο δέρμα.

Όταν χρησιμοποιείτε έλαια προσώπου, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας, οργανικό έλαιο, εγγυημένα απαλλαγμένο από πρόσθετα και συντηρητικά.


Πώς τα εφαρμόζουμε

Τα έλαια προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους σε καθαρό και στεγνό δέρμα ή μπορούν να αναμειχθούν με άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως ορούς ή ενυδατικές κρέμες για πρόσθετη ενυδάτωση και θρέψη. Μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν ως λάδι μασάζ προσώπου για να βοηθήσουν στην προώθηση της χαλάρωσης και στη μείωση του στρες.

Ωστόσο όταν τα χρησιμοποιούμε μόνα τους, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Καθαρισμός: Ξεκινήστε με τον καθαρισμό του προσώπου σας χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό προϊόν που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Αφού ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο, απαλλαγείτε από την υπολειπόμενη υγρασία με ένα καθαρό πετσετάκι.

Εφαρμογή ορού: Αφού το πρόσωπο είναι καθαρό και στεγνό, εφαρμόστε έναν ορό προσώπου με ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι οροί περιέχουν συνήθως συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση της επιδερμίδας. Εφαρμόστε τον ορό σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Εφαρμογή λαδιού περιποίησης: Στη συνέχεια, απλώστε μερικές σταγόνες στις παλάμες σας και απλώστε το απαλά σε κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Το έλαιο περιέχει θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά που βοηθούν στην επανόρθωση και αναζωογόνηση του δέρματος. Απορροφάται εύκολα και αφήνει την επιδερμίδα σας απαλή και λαμπερή.

Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας: Για να κλείσετε τη ρουτίνα σας, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σας. Η κρέμα θα βοηθήσει να διατηρηθεί η υγρασία και η ενυδάτωση του δέρματος σας, ενώ θα προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας.

Η δύναμη του λαδιού εντατικής φροντίδας και επανόρθωσης προσώπου & λαιμού της σειράς Athonites πηγάζει από ένα ισχυρό μείγμα 9 διαφορετικών ελαίων.


Το PROTECT AND RESCUE PRECIOUS OIL FACE & NECK περιέχει συστατικά 100% φυσικής προέλευσης που ενισχύουν την ζωντάνια της επιδερμίδας και μειώνουν ορατά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το δραστικό αυτό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό έλαιο προσώπου είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και περιέχει αγριέλαιο, εκχύλισμα φύλλων ελιάς, φύλλων αμπέλου καθώς και αιθέριο έλαιο ελίχρυσου το οποίο είναι γνωστό και ως «έλαιο αιώνιας νεότητας». Το βοτανικό αυτό κοκτέιλ φυτικών εκχυλισμάτων από το Όρος Άθως διαθέτει αναζωογονητική δράση και προσφέρει ισχυρή προστασία από την αφυδάτωση και τα σημάδια γήρανσης. Το αποτέλεσμα είναι επιδερμίδα ορατά αναζωογονημένη, βαθιά ενυδατωμένη, λεία και σφριγηλή.

  • Ανάγκη: αφυδάτωση, σημάδια γήρανσης, έλλειψη ζωντάνιας και ελαστικότητας, ερεθισμένη επιδερμίδα
  • Κύρια συστατικά: αγριέλαιο, έλαιο φύλλων ελιάς, φύλλων αμπέλου, καλέντουλας, δενδρολίβανου, βαλσαμόχορτου, σιδερίτη, πυρήνα βερίκοκου, ελίχρυσου
  • Οφέλη: προστατεύει και αναδομεί τον επιδερμικό φραγμό, προλαμβάνει και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
  • Τύπος επιδερμίδας: κατάλληλο για όλους τους τύπους, ιδανικό για αφυδατωμένη επιδερμίδα
  • Υφή: μεταξένια υφή που απλώνεται εύκολα και απορροφάται αμέσως
  • Άρωμα: φυσικό, βοτανικό, γήινο

Φυσική Σύσταση:

  • 100% Συστατικά Φυσικής Προέλευσης
  • 100% Αγνό Και Φυσικής Προέλευσης Συντηρητικό (Εγκεκριμένο από την Cosmos)
  • Φυσικό Άρωμα
  • Φυσικό Υποκατάστατο Σιλικόνης Από Ελιά
  • Δερματολογικά Ελεγμένο

Με τη συνεπή εφαρμογή αυτής της ρουτίνας περιποίησης προσώπου, συμπεριλαμβάνοντας το rescue oil, μπορείτε να απολαύσετε ένα βελτιωμένο και αναζωογονημένο δέρμα. Θυμηθείτε πάντα να προσαρμόζετε τη ρουτίνα σας στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Στην Athonites σεβόμαστε την αρχαία τοπική «βοτανολογική ιστορία» και τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής και αναγνωρίζουμε τα καλύτερα συστατικά στο φυτικό βασίλειο του όρους Άθω από τα οποία εξάγουμε βασικά ενεργά συστατικά, για να δημιουργήσουμε καλλυντικά περιποίησης δέρματος με συστατικά φυσικής προέλευσης, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον μας. Παράγουμε πολύ υψηλής ποιότητας αγνά φυσικά εκχυλίσματα και έλαια τα οποία υπόκεινται σε αυστηρές δοκιμές προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα τους.

Σε συνδυασμό με πιστοποιημένα, αγνά και πλούσια ενεργά συστατικά, δημιουργούμε φόρμουλες υψηλής αποτελεσματικότητας.

Η εκχύλιση γίνεται αποκλειστικά στο Όρος Άθως χρησιμοποιώντας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και φυσική γλυκερίνη. Για να διασφαλιστεί η διατήρηση όλων των ευεργετικών συστατικών των βοτάνων, η θερμοκρασία των εκχυλιστήρων δεν υπερβαίνει τους 70 °C.

Αντικαθιστούμε το νερό στις συνθέσεις των καλλυντικών μας με ένα υδατικό έγχυμα ενός μοναδικού μείγματος 5 Αθωνικών πιστοποιημένων βοτάνων άγριας συγκομιδής και βιολογικής καλλιέργειας, προσεκτικά επιλεγμένων για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, και όχι μόνο, ιδιότητές τους που ενισχύουν την αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση κάθε φόρμουλας και την προστασία της επιδερμίδας από το οξειδωτικό στρες.

Το «οπλοστάσιο» των Athonites στην ενίσχυση των καλλυντικών μας σε επίπεδο συμπληρωματικών συστατικών είναι πολύ πλούσιο: Έλαιο αλκάνας, εκχύλισμα άρνικας, εκχύλισμα άνθους κυανής κενταύριας, έλαιο ασιατικής σεντέλας, αιθέριο έλαιο ελίχρυσου, εκχύλισμα άνθους ελίχρυσου, κερί γιασεμιού, μενθόλη, σαλικυλικό μεθύλιο, νιασιναμίδη, βιολογική αλόη, βιολογικό λάδι από πυρήνα βερίκοκου, βιολογικό κερί μέλισσας, βιολογικό αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου, βιολογικό έλαιο σπόρων σταφυλιού, βιολογικό αιθέριο έλαιο μέντας, βιολογικό έλαιο ροδιού, βιολογικό σησαμέλαιο, βιολογικό βούτυρο καριτέ, πανθενόλη, πεπτίδια, σκουαλένιο, προβιοτικά, πρόπολη, έλαιο σπόρων αγριοτριανταφυλλιάς, υαλουρονικό νάτριο, έλαιο κουρκουμά, βιταμίνη Ε και F, βιολογικό έλαιο Jojoba και αιθέριο έλαιο κανέλας.

Φυσικά συντηρητικά και αρώματα

Επιλέγουμε να προσθέσουμε φυσικά συστήματα συντήρησης σε όλες τις φόρμουλές μας - 2 διαφορετικά συντηρητικά ανάλογα με τη φόρμουλα:

  • 100% αγνό και φυσικής προέλευσης συντηρητικό (Επικυρωμένο από την Cosmos) που προστίθεται σε όλα τα καλλυντικά με βάση το λάδι το οποίο παράλληλα βελτιώνει τη βιολογία του δέρματος. Διαθέτει αποδεδειγμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (μετά από ex vivo μελέτη) και ικανότητα εξουδετέρωσης των ελευθέρων ριζών. Βοηθά στην προστασία της ελαστικότητας του δέρματος. Αποτελεί βιώσιμη επιλογή καθότι έχει χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην προμήθεια και την παρασκευή της πρώτης ύλης.
  • Όταν κρίνουν οι συνεργάτες μας ότι είναι καλύτερο είτε για την επιδερμίδα, είτε για το περιβάλλον, προσθέτουμε επιλεγμένα, πιστοποιημένα και ηθικά παραγόμενα ενεργά συστατικά ανάμεσα στα οποία και βιοτεχνολογικά παραγόμενα όπως το υαλουρονικό νάτριο. Προσπαθούμε πάντα να βρούμε μια φυσική εναλλακτική ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητά του.
  • Χρησιμοποιούμε πολυ-λειτουργικά συστατικά, όπως το 100% αγνό και φυσικό συντηρητικό με κετόνες βατόμουρου που έχει αποδεδειγμένα οφέλη για το δέρμα και βελτιώνει τη βιολογία της επιδερμίδας.
  • Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά αρώματα ή αιθέρια έλαια (λεβάντα, μέντα, ευκάλυπτο, κανέλα, ελίχρυσο). Εάν είναι καλύτερο για τη σύνθεση, επιλέγουμε να μην προσθέσουμε κανένα, όπως για παράδειγμα στην κρέμα μας Anti-Redness Soothing Care Cream.
  • Όλες οι αφρώδεις συνθέσεις μας περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες χωρίς θειικά άλατα.
  • Προσφέρουμε καθαρές συνθέσεις χωρίς paraben, θειικά άλατα, φθαλικές ενώσεις, GMO, τοξίνες, fillers, ορυκτέλαια, παράγωγα πετρελαίου, πετροχημικά, SLS, SLES, σιλικόνες, τεχνητά χρώματα, τεχνητά αρώματα.
  • Πιστοποιημένες φυσικές και βιολογικές συνθέσεις από την aCert για τη χρήση συστατικών φυσικής προέλευσης από 84 έως 100%.
  • Όλες οι συνθέσεις είναι δερματολογικά ελεγμένες και αναπτυγμένες από κορυφαίους χημικούς και φαρμακοποιούς.
  • Παρέχουμε διαφάνεια στις ετικέτες των καλλυντικών μας: Αναφέρουμε ποσοστό συστατικών και εκχυλισμάτων φυσικής προέλευσης που προέρχονται από το Όρος Άθως ή από βιολογική Γεωργία.

Ανακαλύψτε τη σειρά Skin Line για περιποίηση της επιδερμίδας

Ανακαλύψτε τη σειρά Wellness Line για ευεξία

Προσφέρετε ένα πολύτιμο δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα.