The "Liquid Gold": Exploring the Olive Tree, Wild Olive Oil and Their Unique Properties

Ο «Υγρός Χρυσός»: Εξερευνώντας την Ελιά, το Αγριέλαιο και τις Μοναδικές Ιδιότητες τους

Η ελιά, επί χιλιετίες, αποτελεί ένα σύμβολο ευεξίας, ειρήνης και ευλογίας. Από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, οι αρχαιοελληνικοί μύθοι και οι ιστορίες της Βίβλου αναφέρονται σε αυτό το δέντρο ως ένα σύμβολο ζωής και ανανέωσης. Το παρθένο ελαιόλαδο, που παράγεται από τις καρπούς της ελιάς, έχει μια ιστορία που εκτείνεται στους αιώνες και αποτελεί ένα από τα πιο εκλεκτά και πολυπόθητα λάδια στον κόσμο.

Ανάμεσα στα διάφορα είδη ελαιολάδου, το αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ξεχωρίζει για την αξεπέραστη ποιότητά του. Παράγεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των καρπών της ελιάς και διατηρεί όλες τις φυσικές ιδιότητες και τα αρώματα του καρπού, καθιστώντας το ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά λάδια στη Γη.

Το αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και βιταμίνες. Αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και βελτιώνουν τη γενική υγεία του οργανισμού. Επιπλέον, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης φλεγμονών και χρόνιων νοσημάτων.

Ένας μοναδικός θησαυρός που πηγάζει από την ελιά είναι το λάδι από την ποικιλία Olea sylvestris, γνωστό και ως αγριέλαιο. Η ποικιλία αυτή της ελιάς αποτελεί έναν σπάνιο θησαυρό που βρίσκεται στους αγριοβιότοπους της Μεσογείου και έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Το αγριέλαιο παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς καμία επεξεργασία ή παρέμβαση, δίνοντας ένα λάδι εξαιρετικής ποιότητας με απαράμιλλη γεύση και αρώματα.

Το αγριέλαιο, χάρη στις φυσικές ιδιότητές του, έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία και την ομορφιά. Είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, οξέα και βιταμίνες, που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Το αγριέλαιο ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα, βοηθώντας στη διατήρηση της ελαστικότητας και της νεανικής όψης. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από δερματικά προβλήματα όπως ερεθισμοί και εκζέματα.

Ένα ξεχωριστό παράδειγμα χρήσης του αγριέλαιου είναι το "Protect and Rescue Precious Oil" που παράγεται από τους Athonites, γνωστοί για την εμβληματική τους γνώση και εμπειρία στην παραγωγή ελαιολάδου αξιοποιώντας την ποικιλία Olea sylvestris για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού προϊόντος. Το Rescue oil έχει εξαιρετικά αντιοξειδωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την εντατική φροντίδα και επανόρθωση του επιδερμικού φραγμού.

Η δύναμη του πηγάζει από ένα ισχυρό μείγμα 9 διαφορετικών ελαίων.


Το PROTECT AND RESCUE PRECIOUS OIL FACE & NECK περιέχει 100% συστατικά φυσικής προέλευσης που ενισχύουν την ζωντάνια της επιδερμίδας και μειώνουν ορατά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το δραστικό αυτό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό έλαιο προσώπου είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και περιέχει αγριέλαιο, εκχύλισμα φύλλων ελιάς, φύλλων αμπέλου καθώς και αιθέριο έλαιο ελίχρυσου το οποίο είναι γνωστό και ως «έλαιο αιώνιας νεότητας». Το βοτανικό αυτό κοκτέιλ φυτικών εκχυλισμάτων από το Όρος Άθως διαθέτει αναζωογονητική δράση και προσφέρει ισχυρή προστασία από την αφυδάτωση και τα σημάδια γήρανσης. Το αποτέλεσμα είναι επιδερμίδα ορατά αναζωογονημένη, βαθιά ενυδατωμένη, λεία και σφριγηλή.


  • Ανάγκη: αφυδάτωση, σημάδια γήρανσης, έλλειψη ζωντάνιας και ελαστικότητας, ερεθισμένη επιδερμίδα
  • Κύρια συστατικά: αγριέλαιο, έλαιο φύλλων ελιάς, φύλλων αμπέλου, καλέντουλας, δενδρολίβανου, βαλσαμόχορτου, σιδερίτη, πυρήνα βερίκοκου, ελίχρυσου
  • Οφέλη: προστατεύει και αναδομεί τον επιδερμικό φραγμό, προλαμβάνει και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
  • Τύπος επιδερμίδας: κατάλληλο για όλους τους τύπους, ιδανικό για αφυδατωμένη επιδερμίδα
  • Υφή: μεταξένια υφή που απλώνεται εύκολα και απορροφάται αμέσως
  • Άρωμα: φυσικό, βοτανικό, γήινο


Φυσική Σύσταση:

  • 100% Συστατικά Φυσικής Προέλευσης
  • 100% Αγνό Και Φυσικής Προέλευσης Συντηρητικό (Εγκεκριμένο από την Cosmos)
  • Φυσικό Άρωμα
  • Φυσικό Υποκατάστατο Σιλικόνης Από Ελιά
  • Δερματολογικά Ελεγμένο