The "Beneficial" Eucalyptus that Relieves Muscle Pain and Facilitates Breathing

Ο «Ευεργετικός» Ευκάλυπτος που Ανακουφίζει τους Μυϊκούς Πόνους και Διευκολύνει την Αναπνοή

Στη μεγάλη «βεντάλια» των ευεργετικών συστατικών της Φύσης, το φυτό του Ευκαλύπτου κατέχει μια περίοπτη θέση. Το αρωματικό και πολύτιμο αυτό δέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Μυρτοειδών (Myrtaceae), διαθέτει εντυπωσιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν σε ένα μεγάλο φάσμα θεραπευτικών αναγκών, ιδιαίτερα στην ανακούφιση των μυϊκών πόνων και στη διευκόλυνση της αναπνοής.


Ευκάλυπτος: Ένα Δώρο από την Αυστραλία

Ο ευκάλυπτος, το χαρακτηριστικό δέντρο των αυστραλιανών δασών είναι ένα πολύπλευρο και ευέλικτο φυτό. Από την απόσταξη των φύλλων του προκύπτει ένα ισχυρό αιθέριο έλαιο, που περιέχει ανάμεσα σε άλλα το συστατικό ευκαλυπτόλη και το οποίο έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.


Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του ευκαλύπτου;

Ανακούφιση από μυϊκούς πόνους

Ο ευκάλυπτος έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους, και αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτούς που καταπονούνται σωματικά στη καθημερινότητα τους.


Διευκόλυνση της αναπνοής και ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Παραδοσιακά ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται ως φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των φλεγμονών του αναπνευστικού συστήματος, των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, όπως ο πονόλαιμος, ο βήχας, η ρινική συμφόρηση, αλλά και του άσθματος. Ορισμένα αντιφλεγμονώδη συστατικά που περιέχει ο ευκάλυπτος, όπως η κινεόλη και το λιμονένιο, φαίνεται πως μπορεί να δρουν ως παυσίπονα, με αποτέλεσμα το ευκαλυπτέλαιο να θεωρείται ένα πολλά υποσχόμενο μέσο για τη μείωση του πόνου.

Οι εισπνοές του εγχύματος των φύλλων ευκαλύπτου ή η εντριβή του αιθέριου ελαίου στο στήθος είναι συνήθως δύο αποτελεσματικοί τρόποι ανακούφισης από τα δυσάρεστα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.


Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά

To έγχυμα που προκύπτει από τα αποξηραμένα φύλλα του ευκάλυπτου είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ενώσεων, κυρίως φλαβονοειδών, όπως η λουτεολίνη, η καμφερόλη, η κερσετίνη και οι κατεχίνες, οι οποίες προσφέρουν προστασία ενάντια στο οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που μπορεί να επιφέρει.


Προστατεύει το δέρμα

Η τοπική χρήση εκχυλίσματος ευκαλύπτου έχει παρατηρηθεί από μελέτες πως ενισχύει την παραγωγή κεραμιδίων του δέρματος, τα οποία είναι υπεύθυνα για την προστασία του επιδερμικού φραγμού και τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.

Έτσι συχνή είναι η χρήση του ευκαλύπτου για την επούλωση πληγών και ελαφρών εγκαυμάτων, την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, όπως επίσης και ως συστατικό αρκετών προϊόντων περιποίησης των μαλλιών και της επιδερμίδας.


Προάγει τη χαλάρωση

Οι εισπνοές ελαίου ευκαλύπτου φαίνεται πως μπορεί να συμβάλλουν στη χαλάρωση και ανακούφιση από το άγχος.


Διατηρεί τα δόντια υγιή

Ο ευκάλυπτος αποτελεί συχνά συστατικό προϊόντων στοματικής υγιεινής και αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ενώσεις που δρουν ενάντια σε αρκετά βακτήρια, τα οποία προκαλούν τερηδόνα και ασθένεια των ούλων.


Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου

Παρόλο που δεν έχει μελετηθεί σε βάθος η αντιδιαβητική δράση του ευκαλύπτου, φαίνεται πως μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.


ATHONITES RELAXING BODY BALM

Χαλαρωτική κρέμα για Καταπονημένους Μύες

Το RELAXING BODY BALM της σειράς Athonites αποτελεί μια εγγυημένη βιολογική συνταγή κατά του μυϊκού πόνου. Αυτό το balm σώματος είναι ιδανικό για την ανακούφιση των κουρασμένων και καταπονημένων μυών. Προσφέρει αμέσως αίσθηση καταπράυνσης, χαλαρώνει και ξεκουράζει τους μύες ενώ περιορίζει την αίσθηση του πιασίματος χαρίζοντας ενέργεια και ευεξία.

Το «μυστικό» του είναι ένας συνδυασμός βιολογικού εκχυλίσματος και αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου με βιολογικό εκχύλισμα μέντας και μενθόλης.

Βασίζεται σε θεραπευτικά φυτά και βότανα από το Όρος Άθως ενώ η περιεκτικότητά του σε συστατικά φυσικής προέλευσης φτάνει το 96.7%. Περιέχει αντί για νερό ένα υδατικό έγχυμα 5 πιστοποιημένων βοτάνων βιολογικής καλλιέργειας και άγριας συγκομιδής σε συνδυασμό με ευκάλυπτο, μέντα, δεντρολίβανο, λεβάντα, μενθόλη και καψαϊκίνη.


Πώς χρησιμοποιείται

Για ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους

Εφαρμόστε κάνοντας μασάζ 2-3 φορές την ημέρα ή όσο συχνά χρειάζεται.

Tip για αθλητές: ιδανικό για χρήση κατά το ζέσταμα και μετά από έντονη άσκηση.


Για συμπτώματα κρυολογήματος

Απλώστε μικρή ποσότητα στην περιοχή του στήθους και κάντε εντριβή για να διευκολύνετε την αναπνοή κατά διάρκεια του ύπνου.

Σε περίπτωση ρινικής συμφόρησης, εφαρμόστε κοντά στη μύτη με μια μπατονέτα και πάρτε βαθιά εισπνοή.

Σε περίπτωση πονοκεφάλου, κάντε μασάζ στους κροτάφους και στο μέτωπο με τους δείκτες των δακτύλων.