A Guide to Healthier and Stronger Nails

Οδηγός για Υγιή και Ανθεκτικά Νύχια

Λένε ότι τα χέρια μας «φωτογραφίζουν» την κατάσταση της υγείας μας ενώ αντικατοπτρίζουν και τον ψυχικό μας κόσμο. Αποτελούν ένα σημαντικό ανθρώπινο στοιχείο που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα θηλαστικά. Παράλληλα και τα περιποιημένα κάτω άκρα, τα πόδια μας, συνιστούν σημαντικό μέρος της γενικής μας εμφάνισης. Όμως, η φροντίδα των χεριών και ποδιών μας απαιτεί αρκετά περισσότερα από ένα απλό βερνίκι καθώς σημασία δεν έχει μόνο η καλαίσθητη «εικόνα» τους αλλά και η υγεία των νυχιών που πρέπει πάντα να είναι φρέσκα και περιποιημένα.


Η πολύτιμη ενυδάτωση: Το νερό

Η αφυδάτωση του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστα, ραγισμένα νύχια. Προσπαθήστε να πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Το νερό ενισχύει την ενυδάτωση των νυχιών σας και τα κάνει λιγότερο εύθραυστα.


Η σημασία της διατροφής

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των νυχιών σας. Ενσωματώστε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α (γαλακτοκομικά πλήρη ή με λίγα λιπαρά, συκώτι, κρόκο αυγού, ψάρι και θαλασσινά), βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, πιπεριές, ακτινίδιο, ντομάτα, μπρόκολο), βιταμίνη Ε (φυτικά έλαια, καρύδια, αμύγδαλα, πράσινα λαχανικά), πρωτεΐνες (άπαχο βοδινό, κοτόπουλο, σολομός, αυγά, τυρί, φακές, ξηροί καρποί), σίδηρο (δημητριακά, όσπρια, σπόροι, κόκκινο κρέας, συκώτι, αποξηραμένα φρούτα), και βιοτίνη, μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β (συκώτι, χοιρινό, μανιτάρια, ηλιόσποροι, αμύγδαλα, γλυκοπατάτα).

Εφόσον εντάξετε τα παραπάνω στην καθημερινή σας διατροφή, τα νύχια σας θα αναπτύσσονται κανονικά και θα παραμείνουν υγιή και ανθεκτικά.


Συμπληρώματα διατροφής

Εάν δεν έχετε τη βεβαιότητα ότι λαμβάνετε αρκετές από τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από τη διατροφή σας, μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής. Τα συμπληρώματα βιταμίνης Α, βιταμίνης C, σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β7 μπορεί να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγείας των νυχιών. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας για την καλύτερη επιλογή συμπληρώματος που ταιριάζει στις ανάγκες σας.


Καθαρισμός και στέγνωμα

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε τα νύχια σας. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα απαλά με μια καθαρή πετσέτα.

Επίσης η συνεχής επαφή με το νερό και τα καθαριστικά οικιακής χρήσης μπορούν να αποδυναμώσουν τα νύχια και ν’ αφυδατώσουν την ευαίσθητη περιοχή γύρω από αυτά. Όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ή στο μπάνιο, φοράτε γάντια για να προστατεύσετε τα νύχια σας. Όταν βάφετε τα νύχια σας, χρησιμοποιήστε πάντα βάση για να προστατέψετε τα νύχια από τις χημικές ουσίες των βερνικιών. Μετά από κάθε βαφή, αφαιρέστε την παλιά και αφήστε τα νύχια σας να "αναπνεύσουν" για μερικές ημέρες.

Επίσης, θυμηθείτε να αποφύγετε την υπερβολική χρήση προϊόντων για τα νύχια, όπως ασετόν, καθώς μπορεί να τ’ αφυδατώνουν.


Καλό μανικιούρ και πεντικιούρ

Το ποιοτικό μανικιούρ και πεντικιούρ με προϊόντα που είναι ασφαλή και εγκεκριμένα μπορεί να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και την προστασία των νυχιών σας.


Εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές για υγιή νύχια:

  • Αποφύγετε να «τρώτε» τα νύχια σας καθώς εκτός του ότι δεν είναι καλαίσθητο, μπορεί να τα βλάψει και να τα κάνει πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις.
  • Κόψτε τα νύχια σας τακτικά σε ένα απλό ίσιο σχήμα. Οι έντονες γωνίες μπορεί να τα κάνουν πιο επιρρεπή σε σπασίματα.
  • Εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα ή ραγισμένα, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος και να αναπτύξετε ένα σχέδιο θεραπείας.

ATHONITES LIP AND NAIL CARE BALM:

Ένα Βιολογικό Βάλσαμο Περιποίησης Για Νύχια

Το βάλσαμο εντατικής περιποίησης LIP AND NAIL CARE BALM ολοκληρώνει και εγγυάται την καλή υγεία και προστασία των νυχιών σας και της ευαίσθητης περιοχής γύρω από αυτά καθώς βασίζεται σε παραδοσιακή συνταγή αιώνων και διαθέτει αγνή κατά 93% βιολογική σύνθεση.

Περιέχει 100% συστατικά Φυσικής Προέλευσης ανάμεσα στα οποία το 100% αγνό και φυσικής προέλευσης συντηρητικό, εγκεκριμένο από την Cosmos. Είναι πολύ πλούσιο σε βιολογικά φυτά από το όρος Άθως όπως η καλέντουλα, ο σιδερίτης και τα φύλλα αμπέλου, είναι ιδανικό για περιποίηση στα νύχια αφού προσφέρει, προστασία, ενυδάτωση, θρέψη και καταπράυνση. Επιπλέον, το ευεργετικό αυτό balm περιέχει βιολογικό μελισσοκέρι και πρόπολη που διατηρούν την επιδερμίδα ελαστική χάρη στο προστατευτικό στρώμα που δημιουργούν κατά των εξωτερικών επιθέσεων.

Το βάλσαμο δεν περιέχει πρόσθετα αρώματα και είναι κατάλληλο για χρήση και σε παιδιά άνω των 6 ετών.

Ιδανικό για τραχιά επιδερμίδα και πετσάκια γύρω από τα νύχια αλλά και για ξηρά, ξεφλουδισμένα χείλη, σκασμένη και ερεθισμένη επιδερμίδα στην περιοχή του στόματος αλλά και της μύτης εξαιτίας κρυώματος, χειλίτιδας και λήψης φαρμακευτικής αγωγής με ρετινοειδή. Απαλύνει, θρέφει και αναδομεί τον επιδερμικό φραγμό.


Πώς χρησιμοποιείται

Απλώστε μικρή ποσότητα balm με απαλές κινήσεις πάνω και γύρω από τα νύχια και τα πετσάκια.

Φυλάξτε το σε ξηρό και δροσερό χώρο.